Moxalolesta

Mitä Moxalole on ja mihin sitä käytetään?

Moxalolea käytetään tilapäisen ummetuksen hoitoon, myös silloin, kun ummetus on jatkunut pitkään. Moxalolea voidaan käyttää myös suoliston ulostekivettymän (niin sanotun fekalooman) hoitoon.

Makrogoli 3350 lisää ulosteen määrää sitomalla siihen vettä, jolloin paksusuolen lihastoiminta normalisoituu. Tämän seurauksena pehmeän ulosteen eteneminen paksusuolessa nopeutuu ja ulostaminen helpottuu. Moxalole sisältää suoloja, jotka auttavat kehoa säilyttämään normaalin suola- ja nestetasapainon.

Miten Moxalolea käytetään

Tavallinen annos ummetuksen hoidossa on yksi annospussi 1–3 kertaa vuorokaudessa.

Yksittäispakatut annospussit ovat kevyitä ja käytännöllisiä kantaa mukana. Pakkauksen sisältö sekoitetaan 125 millilitraan vettä. Tämä vastaa pientä lasia. Seos maistuu sitruunaiselta.

Mikä on sopiva määrä?

Suositeltu Moxalolen aloitusmäärä on yksi annospussi aamulla. Ota toinen keskipäivällä ja yksi vielä illalla. Vaikutuksen huomaa yleensä 12–24 tunnissa. Annosta voidaan sitten vähentää muutaman käyttöpäivän jälkeen. Jos sinulla on edelleen ummetusta, saatat tarvita kolme annosta päivässä, kuitenkin enintään kahden viikon ajan. Annoksen ja vaikutuksen välillä on selkeä suhde, joten on helppoa päätellä, mikä on oma ideaaliannoksesi. Jos vatsasi on erittäin löysällä, olet ottanut liikaa.

Hoitoaika on yleensä kaksi viikkoa. Jos oireet jatkuvat edelleen, ota yhteyttä lääkäriisi, jotta hän voi tarkemmin tutkia oireiden syyn. Krooninen ummetus vaatii pidemmän hoitoajan.